Despre

*Am ales să scriu acest text…intim i-aș zice, la pagina “Despre”, din două motive: în primul rând pentru că mi se pare că lucrurile astea mă definesc mult mai bine decât aspecte precum vârstă, studii, job etc. și în al doilea rând, pentru că tot ce povestesc aici pe blog e din perspectiva mea, care e așa:

Sunt o romantică incurabilă – în sensul în care văd lumea în multe nuanțe și cred tare că iubirea, toleranța și…educația 😀 ne vor ‘salva’. Visez la o lume în care să fim mai buni unii cu alții – sună ca un clișeu, știu, dar chiar visez asta, n-am cum s-o ocolesc 🙄.  

Trăiesc totul foarte intens. E foarte obositor, dar în timp am învățat să îmi placă chestia asta la mine. Când sunt fericită sunt în al nouălea cer, când sunt tristă sunt la pământ. Spre exemplu, dacă o persoană la care țin se poartă urât cu mine, nu doar că mă supăr, dar mi se frânge inima 😬. Iar, pe de cealaltă parte, prima dată când am văzut pui de ibecși 💚 pe munte am plâns, literalmente, de fericire. Uneori mi se pare că nimic nu are sens, alteori sunt fascinată de orice lucru simplu și mi se pare că viața e fantastică. Probabil că există și un diagnostic pentru asta 😅, dar sunt sigură că ni se întâmplă tuturor 😀.

Dacă sunt într-un loc care îmi place mult mă mănâncă rău tălpile să îl explorez – să văd ce e dincolo de piatra aia, cum se vede de sus sau ce clădiri mai descopăr pe următoarea străduță. Îmi place în special natura 💚 și mi se pare că tot ce e mai frumos și spectaculos pe lumea asta aparține naturii și nu omului 😀. 

***

Nu sunt foarte prietenoasă la o primă vedere, dar ajung să îndrăgesc tare oamenii. Uneori mă sperii de asta și dau înapoi ca să nu mi-o iau în freză. Dar dacă iubesc niște oameni e o treabă foarte serioasă pentru mine.

N-aș spune că sunt timidă, dar nici nu sunt foarte îndrăzneață. Totuși, îmi place mult să cunosc oameni și să vorbesc cu ei 😀. Și oricum, în general, dacă am ceva de spus, spun, chiar dacă mă bag singură în situații penibile 😅. La rândul meu apreciez oamenii care vorbesc sincer și deschis și îți pun eventualele întrebări în față în loc să comenteze aiurea.  

***

Îmi place ce îmi place și punct. De-a lungul timpului am fost destul de constantă în ceea ce privește gusturile 🤔, în sensul că nu mi-am schimbat brusc preferințele muzicale, stilul vestimentar, activitățile din timpul liber și așa mai departe. Nu o să aleg niciodată să fac ceva sau să port ceva pentru că o face nu știu ce persoană sau pentru că aparține unui brand anume.  

***

Încerc tare tare tare să nu judec și să nu etichetez oamenii. Uneori e mai greu, de multe ori e ușor, în special pentru că văd ceva frumos, interesant, diferit la fiecare, iar în general îmi plac mult oamenii și încerc să mă pun în locul lor când e cazul. La rândul meu nu îmi place să fiu judecată, mai ales dacă motivul e că am făcut ceva diferit de majoritate (spre exemplu, în cercul meu de apropiați am fost singura care în timpul facultății s-a axat pe altceva și nu pe note/terminarea facultății, așa că atunci când mi-am dat licența un an mai târziu decât trebuia am fost criticată de persoane din partea cărora m-aș fi așteptat să primesc susținere și încurajare 🤔– indiferent care ar fi fost motivele mele, că aș fi lucrat mai mult, că aș fi avut o problemă de sănătate, că n-aș fi avut chef etc.).

***

Nu rezonez deloc cu instituțiile care promovează chestiuni inutile și acționează aberant – cum ar fi școlile care nu te învață nici să înveți, nici să gândești sau bisericile care nu încurajează toleranța, dragostea și respectul față de ceilalți 🙏🏽.

***

De-a lungul timpului am avut tot felul de păreri despre viață și rostul nostru/meu în lume. Încă nu am ajuns la una finală, în continuare caut un sens, e în firea mea, nu mă pot abține să nu mă gândesc la asta 🤔. Până un-alta, în afară de câteva principii în care cred cu tărie, sunt destul de deschisă la cum ar trebui să arate viața mea. Dar, nu îmi place să mi se spună ce ar trebui să fac, să simt, cum să reacționez, în ce să cred. Urăsc asta, de fapt. Mi se pare aiurea rău. În orice caz, tind să fac cum vreau eu orice mi s-ar spune 🙏🏽.

***

Și în final, că e și subiectul blogului – îmi place să călătoresc, evident, și am scris foarte detaliat despre asta AICI, așa că nu mai reiau 😀.